pro

Properti lan aplikasi karbon aktif

Karbon aktif: minangka jinis adsorben non-polar sing digunakake luwih akeh. Umume, kudu dicuci nganggo asam hidroklorat encer, banjur etanol, banjur dicuci nganggo banyu. Sawise garing ing suhu 80 ℃, bisa digunakake kanggo kromatografi kolom. Karbon aktif granular minangka pilihan sing paling apik kanggo kromatografi kolom. Yen bubuk bubuk karbon aktif, kudu nambah diatomit sing cocog kanggo mbantu nyaring, supaya laju aliran sing alon banget.
Karbon aktif minangka adsorben non-polar. Adsorpsi iku ngelawan gel silika lan alumina. Iki nduweni afinitas sing kuat kanggo zat non-polar. Nduwe kapasitas adsorpsi paling kuat ing larutan banyu lan pelarut organik luwih lemah. Mula, kapasitas elusi banyu paling lemah lan pelarut organik luwih kuat. Nalika zat sing diserap diencerake saka karbon aktif, polaritas pelarut mudhun, lan kapasitas adsorpsi zat terlarut ing karbon aktif bakal mudhun, lan kapasitas eluen eluent ditambah. Komponen sing larut ing banyu, kayata asam amino, gula lan glikosida, diisolasi.


Wektu kiriman: Nov-05-2020